top of page

ZMRZLINA JE NAŠE CHLOUBA

Zmrzliny, sorbety i ledové tříště nás moc baví. Už třetí sezónu si tak u nás můžete dát naši originální ČERSTVOU ZMRZLINU, jejíž recept jsme dlouho pilovali. A jsme na něj náležitě hrdí! 

 

Naše Čerstvá zmrzlina vychází ze standardních postupů a ingrediencí použitých v receptech zaznamenaných v letech 1920–⁠1940. Ta základní má tyto tři pilíře výroby:

 

  • Je vyrobena pouze z mléka, cukru a žloutků,

  • vyrábí se maximálně v pětilitrových várkách,

  • k jejímu zpracování používáme naše nejmodernější technologie.

Kreativitě se meze nekladou, proto u nás můžete ochutnat mnoho rozličných příchutí. Rádi používáme ovoce, ořechy, alkohol, koření i kávu. Díky tomu získáváme opravdové chutě od klasické jahodové, co vás vrátí do dětství, až po originály, jako oblíbená kaštanová s třešňovým likérem.

 

Tento stroj v průběhu dne zmrzlinu kontinuálně promíchává, načež ji večer řízeně rozpustí, aby ji ráno mohl opět čerstvě namrazit. Díky této technologii a přístupu nemusíme používat žádné konzervanty, emulgátory ani deriváty cukru, které se standardně používají. Když totiž zmrzlina leží bez pohybu, začíná krystalizovat a rapidně ztrácí kvalitu. 

 

Pokud hledáte čistou chuť bez přídavku umělin, u nás ji najdete!

KOUZLO OVOCNÝCH SORBETŮ – POUZE OVOCE A CUKR 

 

Sorbety, jinak taky populární veganská zmrzlina, jsou úžasným letním osvěžením. 

 

Systém, kterým vyrábíme naše sorbety, je velmi specifický, a vyžaduje značný um. Stejně jako postup výroby naší zmrzliny, i tento pochází z doby prvorepublikové. K práci využíváme refraktometrický přístroj, který měří vlastnosti sorbetu pomoci lomu světla. 

Na začátku naši cukráři svaří cukr, vodu a ovoce. Vzniklou směs dají následně pod sklíčko do kukátka a díky stupnici přístroje podle hustoty okamžitě vidí, jestli bude sorbet dobře tuhnout.

 

Díky našim technologiím jsme schopni zpracovat vše od klasického ovoce až po citrusy. Kyselé, sladší, osvěžující... především vždy čerstvé. Zkrátka přesně tak, jak to u nás máte rádi.

bottom of page