PASTEL DE NATA
Jste blázni do této portugalské dobroty, nebo ji ještě neznáte?
Pak jste tu správně! V cukrářství Martinák si můžete tuhle sladkou posedlost opravdu užít. Tahle dobrota je totiž báječná nejen jako dezert, ale také jako sladká tečka k snídani, ke kávě, čaji nebo sklence vína.
KRÉMOVÉ POTĚŠENÍ PRO VAŠE SMYSLY
Pastel de Nata jsou malé koláčky z listového těsta. To si v cukrářství Martinák sami vyrábíme podle tradiční receptury. Náplň tvoří vaječný krém se smetanovým základem a vůní skořice. U nás pečeme jen z těch nejkvalitnějších surovin a s láskou.
STAČÍ SI JEN KOUSNOUT A ZAVŘÍT OČI...
A jste tam… v Lisabonu, odkud tato sladkost pochází. Autorkami receptu byly řádové sestry z konventu v Mosteiro Jeronimo, které ho dlouho střežily. Až od roku 1837 vznikl speciální obchod Casa Pastéis de Belém, který je dnes na seznamu kulturního dědictví UNESCO.