Kuňky žbluňky vespolek,
ten, kdo z Vás doma alespoň trochu peče, se už určitě někdy snažil vyšlehat bílky. A proto ví, že umí pěkně pozlobit.
A tak jsem přiskákala na pomoc. Rady Vám přináším z knihy, ke které jsem se dostala značně kuriózním způsobem.
Protože náš Šéfík neudrží nic v tajnosti, hned rozkecal, že chceme točit videa se starodávnými radami. A u nás v Alfě je paní Pohořelská (kdo znáte Alfa Pasáž, tak víte, že bez ní by Alfa jakoby ani nebyla ) a ta nelenila a já tak měla možnost držet v rukách ten typ knihy, co nemá autory, rok vydání ani jiné informace, ale zato spoustu generacemi ověřených rad.
Nejvíce zmiňované téma jsou pravě VAJEČNÉ BÍLKY a to hned s 5 radami. A tady jsou:
Chcete-li bílky dobře vyšlehati, vyndejte je několik hodin předem z lednice. Při šlehání přidejte špetku soli, aby vám dobře držely.
Pokud potřebujete zvýšit objem, tak na každý bílek přidejte lžíci studené vody. Bílky šlehejte vždy bez přestání do požadované hustoty, aby vám nespadly.
Pokud Vám zbydou žloutky, dejte je do sklenice, zalijte olejem a v mrazáku vydrží několik měsíců.
Přebytečné bílky zavřete do mikrotenového sáčku, po rozmrazení budou jako čerstvé.
Pokud víte, že budete mít čas, tak bílky nalijte do hrnečku a zítra s nimi můžete zadělat polévku nebo připravit bezé na rýžový nákyp.
Pro lepší představivost jsem si pro Vás nachystala video.
A jaký recept, radu nebo zajímavost byste rádi viděli příště? Je to snad linecké těsto, práce s cukrářským sáčkem, nebo krájení dortu? Napište nám do komentářů a na nejzajímavější se můžete brzo těšit.
Sladký den všem Vaše 🐸
コメント