Jak jsem se minule zmínila, dneska nás čeká čtenářské okénko. Šéfík na mě apeloval, že Vás musím seznámit s úžasným autorem Bohumilem Hlavsou. Ten v 10 dílech vydal odbornou receptní a ilustrovanou knihu pro cukráře a výrobce cukrovinek.
Jeho Československé Cukrářství vycházelo mezi roky 1935 - 1953 a slouží nám jako inspirace již od počátku cukrárny. Tolik informací pohromadě, ale hlavně ten přístup. No jen si sami přečtěte.
…ve válce i poválečné době, kdy byl nedostatek surovin, naučili jsme se vyráběti krémy a cukrovinky z různých náhražek, který však dnešní době dělati nemůžeme, poněvadž naši konzumenti mají dnes příliš mlsný jazýček.
Tu a tam ještě se vyrábějí některé krémy z náhražek, ale to je jen takový cukrář, který prodává hodně laciné zboží. (Výrobky podřadného druhu) “…dneska nejdou na odbyt poněvadž zákazníci po mnoha zkušenostech chtějí za hodnotu peněz hodnotu zboží. Jen jakostí zboží prorazíme a zvítězíme!
Každému budiž zářným příkladem ti velcí cukráři, kteří si vyšinuli tak, že mají dnes zvučné jméno a to docílili jen jakostí zboží. V celém kulturním světě dnes každý ví, že naše cukrářské výrobky jsou prvotřídní a proto zachovejme si tuto dobrou pověst navěky!”
Lépe bych to sama neřekla.
Tak sladký den všem
Vaše 🐸 Alfička
Comments